Kinderfeest Amber

Voor Ambers 8e verjaardag is er uiteraard weer een kinderfeest georganiseerd...

 

 

 

Amber heeft dit jaar 12 kinderen uitgenodigd, dus inclusief haarzelf en Jade waren er 14 kinderen. Het was op woensdagmiddag, en alle kinderen zijn direct uit school meegekomen, dus we hebben de maximale tijd benut. Eerst moesten de hongerige magen gevuld worden met de favoriete patatten van Martin, aangevuld met een snack naar keuze. Nou, dat viel in goede aarde!

Na de patat moesten de kado's van het papier worden ontdaan, en Amber is verrast met een nieuwe fietstas, een gelukspop en een bijdrage voor een waveboard waar Amber voor aan het sparen is. Hierna maken we allemaal een ballon aan onze fiets, zodat de overige mensen kunnen zien dat we bij elkaar horen, en vervolgens gaan we met z'n allen op de fiets richting de boerderij van de familie Beltman.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nadat we veilig zijn aangekomen, hebben de kinderen eerst kennis gemaakt met Bernadet, en daarna met ongeveer 210 koeien....
We hebben een prima verzorgde rondleiding gekregen, langs koeien, kalveren, melkstal en varkens met schattige biggetjes.
In de melkstal (koeiendraaimolen) kregen we uitleg hoe het melken in zijn werk gaat. Uiteraard wilden alle kinderen voor één keer wel een koe zijn, zodat ze even in de carrousel mochten spelen. Liesbeth verzorgde de bediening, en de kinderen kwamen één voor één voorbij, niet om gemolken te worden, maar voor een foto!

Bij de kalveren was het jongste kalf een week oud, maar het had nog geen naam. Deze hebben we met z'n allen bedacht, en kalf nummer 2536 gaat voortaan door het leven als 'Timmie'.

 

 

 

 

 

Hierna was het tijd om weer wat te eten en te drinken, dus eerst even met z'n allen ontsmetten (= handen wassen), en daarna aan de chips en drinken. Na een beetje bijgetrokken te zijn van alle indrukken, zijn we een spelletje boerengolf gaan doen. Er werden twee teams gevormd, en het was de bedoeling om al slalommend langs emmer bij de wasmand aan het eind een kledingstuk aan te trekken, en daarna weer naar de start te gaan. Vervolgens de volgende, net zolang tot het hele team geweest was. Welk team het eerst klaar was had gewonnen. We hebben het twee keer gespeeld, en beide teams hebben een keer gewonnen. Voor de rust in de tent de best mogelijke uitslag!
Omdat er naast het weiland zo'n lekkere sloot was waar je overheen kon springen, vloog de tijd. Nadat we nog genoten hebben van een ijsje, was het zo langzamerhand weer tijd om aan naar huis gaan te denken. Een aantal kinderen wilde nog even bij de dieren kijken, en anderen wilden nog even met de honden en de bal spelen, daarna zijn we weer op de fiets gestapt en is iedereen weer veilig thuis afgeleverd.

 

In het fotomenu zijn nog meer foto's van de hele happening te bekijken.

 

 

 

Commentaar (0)
Schrijf commentaar
Uw contact gegevens:
Commentaar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(
:sleep::););)):0