Schaatsen Belter wiede tocht

Op 8 januari 2009 was het zover. Het natuurijs is sterk genoeg om mijn lichaam te dragen...Smile

Ik heb de stoute schaatsen aangetrokken, en ben naar Belt Schutsloot gereden om deel te nemen aan de Belter Wiede Tocht, de afstand is ongeveer 28km. Dit is door diverse personen gemeten met een GPS tracker, dus het zal wel kloppen.

Omdat ik heel veel schaatskilometers in de benen heb (2 uur op een baantje van 20x10 meter haha) verwacht ik dat ik het wel aan kan. De organisatie was perfect, na een wachtrij van een kilometer of 3 (ik was geloof ik niet de enige) kon ik terecht op een parkeerplek aan het ijs. Er waren diverse parkeerlokaties geregeld, dus iedereen kon parkeren, geweldig.

ImageImageImage

Nadat ik te voet naar het startpunt ben gelopen (ik moest mijn benen tenslotte een beetje sparen, en het was meteen een goede warming up (ik wist gewoon niet waar ik moest zijn haha)) heb ik me voor 6 euro aangemeld als potentieel toerschaatser. Ik kreeg een startkaart en de wens 'veel plezier ermee'. Het startpunt (restaurant de Belt) ligt aan het ijs, dus: uit de kroeg, op het ijs.

ImageImageImage

De schaatsen onder gebonden, en gaan met die banaan. Op naar de eerste controlepost..... Na ongeveer 300 meter kreeg ik al het idee 'en nu moet ik nog ongeveer 30 km Frown???. Na 500 meter voelde ik mijn kuiten al, en na 700 meter dacht ik al 'ik moet er goed op letten mijn enkels recht te houden' om zo recht op de schaatsen te blijven staan. MAARRRR, na een 1000 meter was alles opgestart en liep schaatste alles zoals het hoort !! Met volle moed op weg naar de eerste post!

ImageImageImage

Na een half uurtje de eerste post bereikt! En ik was niet de enige, dus ben ik maar net als al die anderen begonnen aan mijn boterhammen en een kopje koffie uit mijn rugzak. Hoe meer koffie ik dronk, hoe lichter alles werd! Na deze aansterking maar weer op pad. Het werd erg gezellig onderweg, iedereen was blij dat hij/zij eindelijk op natuurijs kon schaatsen. Zelfs mensen uit Sittard gezien... Onderweg waren diverse koek en zopie tenten aanwezig, waar ik natuurlijk prima aan kon sterken (lees: uitrusten). Praatje maken, en weer wieter.... Leuk zo'n schaatsfeest.

ImageImageImage

Na een tijdje ging de route over van het meer naar de slootjes, en de omgeving werd ontzettend mooi!! Uit de wind tussen het riet, fantastisch. Wel opletten, er waren ook scheuren in het ijs in de lengterichting aanwezig! Als je daar inkomt is de kans groot om languit te gaan. Na een kilometer of twintig begonnen toch de spieren/pezen/zenuwen een beetje aangetast te raken.. Maar opgeven? Dacht het niet!!!!

 ImageImageImage

Concentreren, uitrusten, tanden op elkaar en gaan met die banaan. Uiteindelijk zegevierend over de finisch. Toch 28km op kop gereden! (hé hé, ik was alleen). Tijd voor een kop snert!

ImageImageImage

Vanwege de drukte waren de medailles al op, maar ze hebben gezegd dat ze die op zouden sturen, we zien wel. Zonder medaille was het ook leuk. Terug naar de auto en rustig naar huis. Rond 17 uur weer in huis, al met al toch nog snel gedaan.

ImageImageImage

Nu maar hopen dat de volgende gelegenheid iets eerder komt!
Voor wat meer details van de foto's bekijk ze via het fotomenu.

Commentaar (5)
 • Bert

  In plaats van kaarten: Fijne kerst en een gelukkig 2016 gewenst!

 • Anoniem  - mwhahahahha

  mwhahahahahhahaha

 • jade

  wow knap hoor martin!!! :D

 • Bert

  En, heb je de medaille nog gehad?
  :?:

 • Martin

  Nee, geloof het niet.
  Maar dat maakt niet zoveel uit, schaatsen doe je voor de lol, niet voor de plakken!

Schrijf commentaar
Uw contact gegevens:
Commentaar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(
:sleep::););)):0